Works

Studio City Residence

Los Angeles, California

The landscape for this existing one-story California residence maximizes functional garden spaces, reinforces visual and physical connections from the interiors, and establishes a drought tolerant native planting palette. A large swimming pool is located at the far end of the property and extends nearly the entire length becoming a focal point for the rear garden. The body of water doubles as a reflective surface and increases the perceived size of the modestly sized space. Strategically locating the pool at the edge of the rear setback allows for a large hardscape area that includes an elevated dining deck, outdoor entertainment area, dining area, barbecue area, and a fire pit lounge area. Dense native plantings are incorporated at the property edge to mitigate views and create privacy buffers.  

© 2020  Lou Arencibia LLC

  • Instagram
  • Black LinkedIn Icon